Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Wat is het beste dieet?

Meer en meer mensen kiezen voor een bewuste leefstijl. Een bewuste leefstijl omdat ze graag beter in hun vel willen zitten. Omdat ze last van lichamelijke klachten hebben. Of omdat ze hun overtollige kilo’s helemaal zat zijn. Kun jij je vinden in één van deze dingen? Wil jij ook graag van de overtollige kilo’s afkomen? Of wil jij veel betere sportieve prestaties kunnen leveren? Dan heb je vast wel eens gedacht om te diëten.

Maar, wat is nou het beste dieet? En is een dieet volgen op zich wel iets wat je zou moeten willen? Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen. Logisch ook, aangezien diëten een impact kan hebben op je dagelijkse leven en het kost gewoon moeite. Het is daarom ook meer een verandering in je levensstijl wat je voor langere tijd moet kunnen volhouden en niet een kwestie van het volgen van een dieet en daarna weer terug te gaan naar je levensstijl van voorheen. Doe je dat wel dan zit je binnen de kortste keren weer in de situatie van voor je dieet. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Inhoud van dit artikel:

Er bestaat geen perfect dieet

Allereerst kan het volgende gesteld worden: er bestaat geen perfect dieet. Sommige mensen zweren bijvoorbeeld bij dieet X, terwijl andere mensen vol lof over dieet Y zijn. Hoe dit komt? Dit komt doordat elk dieet anders is. Maar, ook omdat elk persoon anders is.

Jouw lichaam reageert bijvoorbeeld heel goed op dieet X. Als jouw lichaam hier goed op reageert, is de kans groot dat je al snel van de overtollige kilo’s af gaat komen. Tegelijkertijd bestaat de kans dat bijvoorbeeld dat jouw kind, jouw buurvrouw of jouw collega helemaal niks aan dit dieet heeft. Dit komt puur doordat elk menselijk lichaam anders is. Doordat elk menselijk lichaam anders is, reageert elk mens ook anders op een bepaald dieet. Daarbij is het belangrijk dat je blijvende veranderingen doorvoert aan je levensstijl. Alleen dan kan je blijvende gezondheidsresultaten behalen.

Wat is voor jou het beste dieet?

Het advies is dan ook om juist de vraag te stellen wat voor jou het beste dieet is. Om antwoord op deze vraag te kunnen vinden, zou je moeten gaan experimenteren. De een reageert goed op een koolhydraat arm dieet en de ander weer niet. Het valt en staat met het verkrijgen van een calorietekort in combinatie met je juiste macronutriënten die je op een dag binnen krijgt. Zo zijn er mensen die zweren bij een keto dieet, maar ook daar komt het resultaat uiteindelijk ook van een calorietekort en niet van iets anders magisch waar veel mensen op hopen. Het gaat bij elk dieet of voedingspatroon over één ding en dat is: meer calorieën verbranden dan dat je binnen krijgt.

Het lastige is alleen het volgende: een week lang een dieet uitproberen heeft geen zin. Nee, je moet dit echt al snel minimaal 1 á 2 maanden uitproberen. Mocht je meerdere diëten uit willen proberen, neemt dit zodoende behoorlijk veel tijd in beslag. Het vinden van het beste dieet is dan ook geen klus van een paar daagjes. Nee, het is een klus waar het nodige bij om de hoek komt kijken.

Schakel een specialist in

Ben je op dit moment bezig met het uitproberen van een dieet? Of ben je van plan om meerdere diëten uit te gaan proberen? Dan is het misschien slim om een specialist in te schakelen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een voedingsdeskundige of een diëtist. Dergelijke vakmensen kunnen jouw perfect helpen en ondersteunen. De kans is daarbij relatief groot dat zij snel een geschikt voedingspatroon voor jou kunnen bepalen. Dit is volledig te danken aan de ervaring en vakkennis die dergelijke vakmensen hebben. Voldoende reden dus om snel een dergelijke specialist in te schakelen. En onthoud het volgende; het beste dieet bestaat niet. Dit is van mens tot mens en van situatie tot situatie verschillend.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair