Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Waar moet ik op letten bij het kopen van supplementen?

Heb jij het idee dat je iets tekort komt ondanks een goed voedingspatroon? Heb je bijvoorbeeld last van meerdere symptomen die je aan een tekort van bepaalde voedingsstoffen kunt koppelen? Dan is het wellicht interessant om supplementen te nemen. Voordat je de supplementen kunt nemen, moet je op zoek gaan naar de beste supplementen. Wat voor jou de beste supplementen zijn, hangt van meerdere factoren af. Over die factoren lees je hieronder het een en ander.

Inhoud van dit artikel:

Heb jij het idee dat jouw voedingspatroon niet perfect is? Heb je bijvoorbeeld last van meerdere symptomen die je aan een tekort van bepaalde voedingsstoffen kunt koppelen? Dan is het wellicht interessant om supplementen te nemen. Voordat je de supplementen kunt nemen, moet je op zoek gaan naar de beste supplementen. Wat voor jou de beste supplementen zijn, hangt van meerdere factoren af. Over die factoren lees je hieronder het een en ander.

Samenstelling van de supplementen

Ten eerste is het zaak om heel goed naar de samenstelling van de supplementen te kijken. Ga je bijvoorbeeld voor supplementen waar veel eiwitten inzitten? Of ga je voor de zogeheten zink suppletie? De keuze is aan jou. Als je het huidige aanbod van supplementen bekijkt, zie je in ieder allerlei varianten naar voren komen. Ga daarom goed na aan welke voedingsstoffen jouw lichaam een tekort heeft. Als je dat in kaart hebt gebracht, weet je ook voor welke supplementen je het beste kunt kiezen.

Soort supplement

Ten tweede moet je goed kijken naar het soort supplement. Wil je bijvoorbeeld voor een supplementen in de vorm van een drankje gaan? Of heb je het liefste een supplement in de vorm van een tablet? In de afgelopen jaren heeft de tijd niet stilgestaan, waardoor je nu uit meerdere soorten supplementen kunt kiezen. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Dosering en hoeveelheid

Ten derde moet je goed naar de dosering van de supplementen kijken. Zorg er in ieder geval dat je niet téveel van de supplementen inneemt; dit kan namelijk schadelijke gevolgen hebben. Sowieso is het advies daarom heel goed de bijsluiter door te nemen. In deze bijsluiter staat wat de juiste dosering is. Tevens staat in deze bijsluiter vermeld hoeveel van de supplementen je dagelijks in mag nemen. Houd je strikt aan de opmerkingen uit de bijsluiter.

Merk van de supplementen

Tevens is het advies om heel goed naar het merk/de fabrikant te kijken. In een ideale wereld kies je altijd voor supplementen van een A-merk. Deze merken zijn namelijk in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Ook kun je er bij deze merken van uit gaan dat de supplementen niet al te veel bijwerkingen met zich mee brengen. Als je voor supplementen van bijvoorbeeld een twijfelachtig merk kiest, is dat altijd maar afwachten.

Prijskaartje van de supplementen

Hoeveel geld kun en wil je uitgeven aan supplementen? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Je merkt in ieder geval al snel op dat de prijskaartjes van de supplementen flink uiteenlopen. Je doet er daarom verstandig om echt een goede vergelijking te maken. Kies – zoals hierboven al aangegeven – in ieder geval altijd voor supplementen van een A-merk. Daar betaal je iets meer geld voor, maar daar heb je op termijn alleen maar profijt van. Onder aan de streep is het maken van een goede vergelijking dan ook echt cruciaal.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair