Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Het effect van vitamine C op jouw gezondheid.

Om goed te kunnen functioneren heeft het menselijk lichaam behoefte aan allerlei vitamines. Dit geldt bijvoorbeeld voor de vele soorten vitamine B, voor de vele soorten vitamine D én voor vitamine C. Binnen het menselijk lichaam speelt vitamine C zelfs een cruciale rol. Over deze rol vind je in dit artikel allerlei waardevolle informatie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vitamine C?

Het Voedingscentrum adviseert om de schijf van vijf aan te houden voor jouw voedingspatroon. Dat advies wordt uiteraard niet zomaar gegeven. Door de schijf van vijf aan te houden, krijg je eigenlijk alle benodigde voedingsmiddelen binnen. Daarbij is het ook van groot belang dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C brengt namelijk de volgende gezondheidsvoordelen met zich mee;

 • Een heldere geest. Onderzoek heeft aangetoond dat je dankzij vitamine C goed en helder na kunt blijven denken.
 • Zorgt voor behoud van cellen en weefsels. Binnen jouw lichaam is er sprake van gezonde- en ongezonde cellen en weefsels. Vitamine C zorgt ervoor dat de ongezonde cellen en weefsels bestreden worden, terwijl de gezonde cellen en weefsels juist behouden blijven.
 • Goed voor de bloedvaten. Tevens zorgt vitamine C ervoor dat de bloedvaten goed kunnen functioneren. Vitamine C zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bloedvaten ‘open’ blijven en dat het bloed dus goed door de bloedvaten heen kan blijven stromen.
 • Zorgt voor stevige botten en kraakbeen. Ook zorgt vitamine C ervoor dat de botten en het kraakbeen stevig blijven. Dit is voor zowel jongere- als voor oudere mensen echt cruciaal.
 • Goed voor het immuunsysteem. Het menselijk lichaam wordt continu op de proef gesteld door virussen en bacteriën. Met de juiste hoeveelheid vitamine C bouw je een goede weerstand op. Zodoende voorkom je dat je ziek wordt of bijvoorbeeld last van een verkoudheid krijgt.
 • Goed voor de huid. Ook is uit onderzoek gebleken dat vitamine C een positieve invloed op de huid heeft. Zo zorgt vitamine C voor een gezonde, strakke en stralende huid. een huid die er verzorgd uitziet en een huid die ook bestand is tegen bijvoorbeeld gevaren van buitenaf.
 • Goed voor tanden en kiezen. Ook is gebleken dat vitamine C van grote invloed is op de conditie van jouw tanden en kiezen. Als je voldoende vitamine C binnenkrijgt, hoef je niet bang te zijn voor problemen aan jouw gebit.
 • Goed voor het energielevel. Tot slot is het ook een groot voordeel dat vitamine C goed is voor het energieleven. Als je voldoende vitamine C binnenkrijgt, voel je je fit. Je hebt meer dan voldoende energie, terwijl je nagenoeg geen last meer van vermoeidheid hebt. Ideaal dus!

Wil jij van alle gezondheidsvoordelen van vitamine C genieten? Zorg er dan voor dat je een gevarieerd voedingspatroon hanteert. Verder kan het interessant zijn om speciale vitamine C supplementen te slikken.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair