Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Heb ik een personal trainer nodig?

In de afgelopen jaren is het inschakelen van een personal trainer een ware trend. Meer en meer mensen kiezen hiervoor, terwijl ook meer en meer mensen zich op laten leiden tot personal trainer. Maar heb je nou echt een personal trainer nodig? Op die vraag ga je in dit artikel een compleet antwoord vinden. een antwoord waarmee je voor jezelf ook antwoord op de vraag ‘Heb ik een personal trainer nodig?’ kunt geven!

Inhoud van dit artikel:

Handig, maar niet voor iedereen nodig

Over een personal trainer kunnen we het volgende stellen: een personal trainer is echt heel handig. In onze ogen brengt een personal trainer veel voordelen met zich mee. Feit is echter ook dat je niet altijd perse een personal trainer nodig hebt.

Heb je onvoldoende motivatie? Dan is een personal trainer echt ideaal voor je. De personal trainer vormt eigenlijk de stok achter de deur. Ook als je géén zin hebt om te sporten, ga je. Je bent dit immers min of meer verplicht richting jouw personal trainer én je betaalt er voor.

Weet je van jezelf dat je veel discipline hebt? En weet je zelf wat je moet doen qua training en voeding? Dan is een personal trainer niet echt noodzakelijk. Je moet je namelijk ook goed beseffen dat een dergelijke trainer behoorlijk veel geld kost. Zeker als je het niet al te breed hebt, kun je in dat geval beter op je eigen discipline en kennis vertrouwen.

Ga je voor het eerst naar bijvoorbeeld de sport- of fitnesschool? Dan is een personal trainer wel weer erg handig. De personal trainer leert je immers ook hoe je oefeningen op de perfecte manier uit kunt voeren. Om blessurevrij en met plezier te trainen is het goed uitvoeren van oefeningen van cruciaal belang.

Met andere woorden: of een personal trainer nodig is, is afhankelijk van jouw situatie. En van jouw persoonlijke wensen. Om je hier een extra handje bij te helpen, zetten wij de voor- en nadelen van een personal trainer voor je op een rijtje.

Voordelen van een personal trainer:

–      Je gaat de oefeningen op de juiste manier uitvoeren

–      Je wordt op de juiste manier begeleid, waarbij je ook van goede feedback uit kunt gaan

–      De personal trainer vormt een stok achter de deur

–      Vaak werk je met een personal trainer naar een bepaald doel toe, waarbij de kans groot is dat je jouw doel gaat behalen

–      Een goede personal trainer richt zich ook op bijvoorbeeld de geestelijke gesteldheid

–      Een goede personal trainer stelt een gepersonaliseerd programma voor je samen

Nadelen van een personal trainer:

–      Uiteindelijk moet alles vanuit jezelf komen, ongeacht hoe goed jouw personal trainer is

–      Het inhuren van een personal trainer is vrij duur; je betaalt al snel tientallen euro’s per uur

–      Je moet een goede band met een personal trainer hebben. Als er sprake van irritaties is, ga je de gewenste doelen nooit behalen

–      Je bent afhankelijk van de beschikbaarheid van de personal trainer; jullie moeten jullie beide agenda’s dus op elkaar af zien te stemmen

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair