Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Motivatie tips voor het volgen van een dieet én om meer te bewegen.

Ben je die overtollige kilo’s helemaal zat? Wil je over voldoende uithoudingsvermogen beschikken? Of wil je gewoon een stuk beter in je vel zitten? Als je op één van deze vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, is het zaak om in actie te komen. Door zo snel mogelijk in actie te komen, kun je de gestelde doelen gaan behalen.

Als je de gestelde doelen wilt behalen, komt het ook op uithoudingsvermogen aan. Je moet elke dag weer voldoende bewegen. Je moet elke dag weer de juiste voedingsmiddelen nuttigen. En je moet elke dag weer streng voor jezelf zijn. Om bijvoorbeeld een dieet succesvol af te kunnen ronden, moet je daarom gemotiveerd zijn. Weet je van jezelf dat je niet super gemotiveerd bent? Volg dan onderstaande tips op!

Tip 1: stel realistische doelen en beloon jezelf

De allereerste tip heeft betrekking op de doelen die je voor jezelf gaat stellen. Stel deze doelen zo duidelijk mogelijk op én blijf daarbij realissch. Het heeft geen zin om binnen 1 maand 10 kilo af te willen vallen. Dit is nagenoeg onmogelijk. Nee, houd in plaats daarvan de doelen zo realistisch mogelijk.

Daarbij is het advies ook om jezelf te belonen. Heb je één van de gestelde doelen behaald? Beloon jezelf dan. Koop bijvoorbeeld dat ene product wat je al langere tijd wilt hebben. Door jezelf op zo’n manier te belonen, behoud je de motivatie. De motivatie om óók de volgende doelen te gaan behalen.

Tip 2: omring je met de juiste mensen

Tevens is het belangrijk dat je je met de juiste mensen gaat omringen. Met mensen die er voor je zijn. Met mensen die achter je staan. Met mensen die je motiveren. En met mensen die je steunen. Als je zulke mensen om je heen hebt, krijg je door hen ook een hoop motivatie.

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om veel te bewegen? Dan kun je het beste samen met een sportmaatje in beweging komen. Als jij even geen zin/motivatie hebt, zorgt jouw sportmaatje ervoor dat je alsnog gaat sporten. Zéér wenselijk wat ons betreft.

Tip 3: geniet ook van het leven

Het heeft geen zin om jezelf helemaal af te knellen. Nee, je moet streng voor jezelf zijn, maar je moet ook van het leven genieten. Als je een dieet aan het volgen bent, is dat echt op meer dan voldoende manieren mogelijk. Vind je het bijvoorbeeld leuk om met vrienden een terrasje te pakken? Doe dit gewoon, maar denk dan wel goed na over het drinken dat je op het terras gaat bestellen. Door op dergelijke momenten streng voor jezelf te zijn, ben je goed bezig. Je hoeft echter niet té streng voor jezelf te zijn; in dat geval had je niet eens naar het terras gekund. Probeer de juiste balans tussen genieten en diëten te vinden. Zoals je in dit artikel kunt lezen gaat dat prima samen!

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair