Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Meditatie; wat is het? En wat zijn de voordelen hiervan?

De maatschappij is in de afgelopen jaren behoorlijk hectisch geworden. Dit komt onder meer doordat eigenlijk iedereen veel van elkaar verwacht. Er wordt van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent, dat je ambitieus bent en dat je elke dag je best doet. Maar, heb jij wel zin om elke dag je best te doen? Hoef jij niet zozeer ambitieus te zijn? En wil je vooral van het leven genieten? Dat laatste is heel goed mogelijk, maar is in de afgelopen jaren toch lastiger geworden.

Om van het leven te genieten, moet je dingen doen die je leuk vindt. Feit is dat veel mensen zich met uitsluitend werken, werken en nog eens werken bezighouden. Sommige mensen vinden dit oprecht leuk, maar voor sommige mensen wordt dit ook een soort van kwelling. Dit uit zich bijvoorbeeld in een hoog stresslevel en mogelijk zelfs in een burn-out.

Het is dan ook heel belangrijk om af en toe in de ontspanmodus te komen. Hoe je in zo’n modus kunt komen? Dat doe je bijvoorbeeld door te bewegen óf door te mediteren. Hieronder vind je alles over meditatie.

Inhoud van dit artikel:

Wat is meditatie?

Denk je bij meditatie direct aan zweverige types op een kleedje? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Dat beeld is namelijk in de afgelopen jaren compleet veranderd.

Je kunt meditatie tegenwoordig zien als een techniek waarmee je jouw geest tot rust kunt laten komen. Daardoor kom je in de ontspanmodus terecht en vergeet je alles om je heen. De problemen die je op persoonlijk vlak kent. De uitdagingen die je op het zakelijke vlak kent. Of de moeizame relatie met jouw partner.

Door af en toe te mediteren, zet je eigenlijk af en toe jouw leven even stil. Je komt echt even in jouw eigen wereld terecht; hier kun je vervolgens een hoop energie uit halen.

Wat zijn de voordelen van mediteren?

In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen gaan mediteren. Dit komt onder meer door de mond-tot-mond verhalen. Veel mensen zijn positief over mediteren, waardoor meer mensen met meditatie in aanraking zijn gekomen. Hieronder heben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je zet je gedachte even op een rijtje. Je gaat hierdoor anders en realistischer naar bepaalde zaken kijken.
 • Je concentratie wordt beter.
 • Je raakt minder gefrustreerd en kunt beter dingen loslaten.
 • Je leert je gedachten te structureren, waardoor je minder gaat piekeren.
 • Je wordt een liefdevoller persoon; dit komt onder meer doordat je meer compassie krijgt.
 • Je gaat minder stress ervaren; dit komt volledig doordat je in de ontspanmodus terechtkomt.
 • Je leert jezelf beter kennen. Doordat je jezelf beter leert kennen, ga je ook leren waar je gelukkig van wordt. Door je pijlen dáár op te richten, ga je uiteindelijk een gelukkiger leven leiden.
 • Je geniet meer van het leven.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair