Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Hoe weet ik of ik voldoende eet?

Het is van cruciaal belang dat je elke dag voldoende eet. Alléén als je voldoende eet, is jouw lichaam in staat om optimaal te functioneren. Dit heb je nodig om te kunnen werken en om te kunnen sporten. Mocht je een gebrek aan energie hebben, kan dit jouw hele leven eigenlijk lam leggen. Voldoende reden dus om voldoende te eten, maar ook om gezond te eten.

Wanneer weet je of je voldoende eet? Er zijn meerdere dingen waar je een eettekort aan kunt herkennen. Mocht je één of meerdere onderstaande symptomen herkennen, is het zaak om kritisch naar jouw eetpatroon te kijken. Mogelijk moet je veel meer gaan eten of moet je de hoeveelheid eten beter over de dag verspreiden.

Je hebt last van hoofdpijn en duizeligheid

Merk je regelmatig dat je hoofdpijn hebt? En gaat deze hoofdpijn ook nog gepaard met duizeligheid? Dan is het heel goed mogelijk dat je te weinig eet. Zodra je te weinig eet, krijgen jouw hersenen te weinig glucose binnen. Dat zorgt voor een duizelig gevoel en voor de pijn in jouw hoofd. Het is eigenlijk net alsof er iemand met een hamer in jouw hoofd staat te meppen.

Je eet slechts een paar maaltijden op een dag

Wil je dolgraag van de overtollige kilo’s afkomen? Dan kun je ervoor kiezen om veel te weinig te eten. Eet jij bijvoorbeeld alleen in de ochtend en in de avond? Dan is dat ook een teken dat je veel te weinig eet. Je moet namelijk verspreid over de dag meerdere maaltijden nuttigen. Door dit goed te verspreiden, kun je de maaltijden vrij klein houden. Dát is zeer wenselijk met het oog op jouw dieet.

Je bent snel moe en/of geïrriteerd

Ook is het goed mogelijk dat je snel moe bent. Dit komt puur doordat jouw lichaam te weinig energie krijgt. Het menselijk lichaam haalt deze energie immers uit het eten. Zodra jij (veel) te weinig eet, heeft jouw lichaam dus te weinig mogelijkheden om energie te verkrijgen. Dát merk je overduidelijk aan jouw vermoeide gevoel.

Overigens kun je dit ook merken aan een geïrriteerd gevoel. Ben je snel op jouw teentjes getrapt? Of merk je dat je behoorlijk vaak chagrijnig bent? Dan kan dit ook een teken zijn dat je te weinig eet.

Je hebt de gehele dag door honger

Merk je bij jezelf dat je een groot gedeelte van de dag behoorlijke honger hebt? Dan is dat wellicht ook een teken dat je te weinig eet. Als je net een maaltijd achter de rug hebt, moet je namelijk een verzadigd gevoel hebben. Mocht dit gevoel bij jou uitblijven, is dat een teken dat je te weinig gegeten hebt.

Denk je eigenlijk de gehele dag door aan eten? Dan is dat ook een signaal van jouw hersenen. Een signaal dat je spoedig meer moet gaan eten, aangezien jouw hersenen deze voeding nodig hebben. Dit geldt overigens niet alleen voor de hersenen, maar ook voor alle organen.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair