Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Word je echt sterker van het eten van spinazie?

De voeding die we nuttigen is erg belangrijk. Het draagt namelijk bij aan hoe gezond we zijn. Als je veel bezig bent met sporten is je voeding nog belangrijker. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Sommige voedingssoorten zijn erg gezond. Er bestaan veel verhalen ook over hoe goed sommige etenswaren zijn. Zo ook over spinazie. Je zou namelijk sterk worden door het eten hiervan. Maar is dit echt zo of is het een grote fabel?

Inhoud van dit artikel:

Maakt spinazie je sterker?

Iedereen ziet de beelden uit Popeye zo voor zich. Het tekenfilmfiguur eet standaard erg veel spinazie. Hier zou hij namelijk sterk van worden. Dit zou dan komen door het ijzer dat in de spinazie zit. Van ijzer word je namelijk sterker.

Uit onderzoek is gebleken dat er in spinazie wel ijzer zit, maar niet heel veel. Dat je door het ijzer in spinazie sterk zou worden is dus niet helemaal waar. Hiervoor is de hoeveelheid ijzer namelijk te laag.

Het belang van ijzer en waar je ijzer uit kunt halen

Het binnen krijgen van ijzer is wel belangrijk. Zonder ijzer zul je je namelijk wat suf gaan voelen. Daarnaast ga je er bleek uitzien. IJzer is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat er voldoende zuurstof vanuit je bloed in je spieren komt. Dit is belangrijk voor een goede conditie.

Het eten van ijzer moet dus zeker gebeuren. In vlees zit aardig wat ijzer, dus dit is zeker een optie. Als je geen vlees eet kan je altijd nog kiezen voor granen, peulvruchten en groene groenten. Echter is het wel zo dat het ijzer dat in vlees zit makkelijker opgenomen kan worden.

Als je niet genoeg ijzer binnenkrijgt zul je hier speciale tabletten voor moeten slikken. Deze zullen je dan helpen met het oplossen van je ijzertekort.

Waarom je wel spinazie moet eten

Dat je niet genoeg ijzer uit spinazie kunt halen is geen reden om het helemaal niet meer te eten. Spinazie is namelijk wel hartstikke gezond. Zo zitten er erg veel vitaminen en mineralen in. Ook deze zijn erg belangrijk.

In groene groente zit ook ijzer. Spinazie is een groene groente. Er zit dus wel ijzer in, maar niet genoeg om er sterk van te worden. Het belang van alle stoffen die in spinazie zitten is erg groot. Af en toe een bordje spinazie eten is dus erg gezond.

Hoe kan je sterker worden?

Sterker worden doe je dus niet door alleen maar spinazie te eten. Het kan je wel enigszins helpen, maar nog niet genoeg. Hiervoor zul je ook nog erg veel andere producten moeten eten waar andere voedingstoffen in zitten. Ijzer is namelijk niet het enige wat belangrijk is. Eiwitten zijn namelijk ook erg belangrijk als je sterker wilt worden. Hier zal je dus ook genoeg van binnen moeten krijgen.

Helemaal vanzelf groeien je spieren natuurlijk niet. Een goede voeding gecombineerd met een goed trainingsprogramma zijn de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen. Het is het makkelijkste om dit in de sportschool te doen.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair