Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Heeft het nut om stappen per dag bij te houden?

Wil je graag van de overtollige kilo’s afkomen? Dan is het allereest goed om te beseffen dat je hier het nodige voor moet doen. De kilo’s vliegen er echt niet automatisch af. De kilo’s vliegen er pas vanaf als je hier zelf de nodige moeite voor gaat doen. Eén van de aspecten die hierbij om de hoek komt kijken, is de hoeveelheid beweging. Des te meer je weet te bewegen, des te beter.

Heb je echter een vrij druk leven? Of weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je bijvoorbeeld veel aan het werken? Moet je jouw kinderen ook nog opvoeden? En wil je ook nog jouw sociale contacten onderhouden? Dan kan je wel eens in de knel komen en te weinig tijd hebben om voldoende in beweging te komen.

Gelukkig kun je altijd en overal wel wandelen! Als je op kantoor bent, kun je elk uur wel even een korte wandeling maken. Ongeacht of dit nou binnen of buiten is. Dit is ook het geval als je met jouw kind tijd doorbrengt. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je iedere dag 10.000 stappen moet zetten. Je kunt ervoor kiezen om dit achter de televisie te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om samen te gaan wandelen. Door samen te gaan wandelen, kom je lekker in beweging!

Het is daarbij wel aan te raden om een stappenteller te gebruiken. Want je raakt zo de tel kwijt als je de stappen zelf moet bijhouden.

Inzicht in de hoeveelheid beweging

Weet je wat een groot voordeel van een stappenteller is? Dat je echt perfect inzicht in de hoeveelheid beweging hebt. Je weet hierdoor precies hoeveel je beweegt en op welke dagen je net te weinig bewogen hebt. Als je hier bij het avondeten achter komt, heb je nog voldoende tijd om ’s avonds nog stappen te gaan zetten. Zodoende ben je in staat om dagelijks aan de aanbevolen hoeveelheid te komen!

Makkelijk bij te houden

Een ander groot voordeel is dat je de hoeveelheid stappen heel makkelijk bij kunt houden. Je kunt dit doen met behulp van jouw smartphone, maar je kunt ook een speciaal horloge om je pols dragen. Met dank aan de smartphone of het horloge behoud je in ieder geval perfect inzicht.

Goed voor de gezondheid

Heeft het nou echt nut om de hoeveelheid stappen per dag bij te houden? Ja, wat ons betreft is dat zéker het geval. Als je dagelijks jouw stappen bijhoudt, ben je hier op een bewuste manier mee bezig. Daardoor is de kans vrij groot dat je op den duur af gaat vallen. 

Meer bewegen!

Weet je wat je ook met een stappenteller gaat bereiken? Dat je vanzelf al meer en meer gaat bewegen. De stappenteller weet je als het ware te motiveren, waardoor je dagelijks de benodigde hoeveelheid stappen wilt behalen. Dit komt jouw gezondheid ten goede, maar ook jouw mentale gesteldheid. Voor jouw hersenen is het namelijk ook goed om voldoende te bewegen! Het bijhouden van je stappen is daarnaast een goede manier om je hoeveelheid beweging op te voeren. Als je de 10.000 stappen met gemak aan tikt kan je jezelf verder uitdagen door er een dagje sportschool aan toe te voegen en zo kan je het steeds een beetje opvoeren.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair