Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Heb ik behoefte aan het nemen van supplementen?

Meer en meer mensen richten zich op een bewuste en gezondere leefstijl. Geldt dat ook voor jou? Doe jij er ook alles aan om gezond te leven? En ben je ook bereid om daar het nodige voor te doen en te laten? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer mensen letten op hun voedingspatroon, op de hoeveelheid beweging en op de algehele leefstijl.

Iets waar relatief veel mensen voor kiezen, is om supplementen te nemen. Door supplementen te nemen, kun je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Zodoende zorg je er eigenlijk voor dat je bijvoorbeeld voldoende vitamines, zink en magnesium binnen kunt krijgen. In de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de zink supplementen vrij populair geworden.

Maar, is het nemen van supplementen iets voor jou? Volgens veel experts is het niet aan te raden om lukraak voor supplementen te kiezen. Dat vinden wij ook. Het is verstandiger om je echt even te verdiepen in de verschillende supplementen en of je dit niet al (deels) uit je voeding kunt halen. Het is namelijk beter om dit uit je normale voeding te halen in plaats van allerlei pillen te slikken. Nadat je dat hebt gedaan, kun je voor jezelf bepalen of je hier echt behoefte aan hebt.

Inhoud van dit artikel:

Lichamelijke klachten

Heb je op dit moment last van lichamelijke klachten? Heb je bijvoorbeeld pijn in jouw lichaam? Heb je last van een verminderde weerstand of van een slechte spijsvertering? Of heb je last van bijvoorbeeld een heel vermoeid gevoel? In al deze situaties kan het interessant zijn om supplementen in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine B complex of multivitaminen. Verwacht geen wonderen bij het nemen van één pil, het kan zijn dat het gewenste effect pas na een paar weken/maanden merkbaar is. Bij lichamelijke klachten kan het nooit kwaad om als eerst naar je huisarts te gaan om advies te vragen over supplementen.

Aanvulling op dagelijks voedingspatroon

Weet je van jezelf dat je behoorlijk gezond eet? Wil je echter nog dat stapje extra zetten naar een nóg gezondere leefstijl? Dan kan het ook interessant om extra supplementen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine D supplement in de winter. Door sommige supplementen toe te voegen aan je voedingspatroon kun je net dat stapje extra zetten.

Veel verschillende soorten supplementen

Weet je wat ook nog ideaal is? Dat je tegenwoordig uit meerdere soorten supplementen kunt kiezen. Zo bestaan supplementen tegenwoordig in de vorm van drankjes, maar ook in de vorm van tabletten. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Houd rekening met de kosten en de bijwerkingen

Supplementen zijn niet altijd goedkoop. En de goedkopere producten zijn vaak minder goed opneembaar waardoor je er meer van moet nemen. Het is nog altijd beter om zo veel mogelijk uit je voeding te halen. Dit is niet alleen beter voor je maar scheelt je dus ook geld. Daarnaast denkt men denkt vaak dat je van alles kunt slikken en dat het wel goed zit. Dat is helaas niet altijd het geval. Je kan te maken hebben met eventuele bijwerkingen. Gebruik de supplementen daarom altijd conform de bijsluiter. In de bijsluiter staat bijvoorbeeld in welke dosering je de supplementen moet nemen en wanneer je moet stoppen met het gebruik van de supplementen.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair