Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Fitness tijdens zwangerschap

Fitness tijdens zwangerschap

Het kan zijn dat je voordat je zwanger was dat je behoorlijk actief was of juist vrijwel niet actief was met sporten en dit nu wil gaan oppakken. Een van de belangrijkste vragen die worden gesteld tijdens de zwangerschap hoe het exact zit met fitness tijdens de zwangerschap. Is dit wel toegestaan? Hoe moet je dan fitnessen tijdens je zwangerschap en wat moet je juist wel of niet doen? Welke fitness oefeningen kan je het beste uitvoeren? Zoals je ziet stellen we nu al behoorlijk wat vragen die we zelf (als niet zwangere) kunnen bedenken, laat staan de vragen die spelen wanneer je echt zwanger bent en precies wil weten welke mogelijkheden er zijn.

Fitnessen (sporten in het algemeen) is enorm belangrijk niet alleen tijdens je zwangerschap, maar ook daarvoor en daarna. Gezond word en blijf je door te bewegen en door gezond te eten en een zwangerschap verandert daar vrijwel niets aan. Als jij fit (bezig) bent dan heeft dit namelijk een positief effect op de baby en dat is dan altijd wat je als doel moet hebben. Natuurlijk kan je niet alles doen tijdens of na je zwangerschap en het is daardoor belangrijk om te bekijken wat wel mogelijk is en wat nu eigenlijk goede oefeningen zijn om uit te voeren.

In dit artikel helpen we je dan ook met alles rondom fitness en zwanger zijn. Welke oefeningen je het beste kan uitvoeren en welke je juist het beste kan laten. Hoe je het beste fit kan worden en blijven tijdens je zwangerschap, daarvoor en daarna.

Inhoud van dit artikel:

Mag fitness tijdens zwangerschap?

Het antwoord is volmondig: Ja. Het mag niet alleen, maar het wordt ook nog eens enorm aangeraden om ervoor te zorgen dat je fit blijft tijdens je zwangerschap en daar hoort fitness/sporten dan ook zeker bij. Van Yoga tot aan trainen met gewichten, alles is in principe toegestaan. Let wel op dat je op een gegeven moment moet letten op jouw lichaam door niet al te zware gewichten of andere objecten op te tillen. Dit is namelijk enorm belastend en kan voor enorme klachten zorgen. Wist je dat zwemmen en yoga een van de beste sporten zijn die je kan doen tijdens je zwangerschap? Laat je zwangerschap jou dus niet in de weg zitten, maar blijf fit om ervoor te zorgen dat jij gezond blijft en daarnaast ook jouw baby een goede impuls krijgt dankzij jouw gezondheid.

Fit worden tijdens zwangerschap

Niet fit tijdens zwangerschap

Fitness oefeningen tijdens zwangerschap

Fitness tijdens begin zwangerschap

Fitness na de zwangerschap

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair