Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Depressie

Iedereen wil zich graag zo goed mogelijk voelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je kunt genieten van het dagelijkse leven. Het hebben van plezier is ook erg belangrijk voor je. Helaas is het niet zo vanzelfsprekend als het allemaal lijkt.

Hoewel jij je misschien erg goed voelt, kan dit voor anderen totaal niet zo zijn. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die zich niet goed voelen. Dit kan komen door ziektes, maar het kan ook te maken hebben met de mentale toestand van iemand.

Inhoud van dit artikel:

Wat is een depressie?

Het kan best zo zijn dat jij last hebt van een depressie. Of misschien heeft iemand in je directe omgeving hier wel last van. Veel mensen weten echter niet van zichzelf dat ze een depressie hebben.

Bij een depressie voel je je langer dan twee weken erg somber. Ook heb je dan helemaal nergens zin in. Veel mensen denken dat dit andere oorzaken heeft. Vaak hebben ze dan te maken met een depressie, zonder dat ze zich hier van bewust zijn.

Het kan dus ook goed zijn dat je iemand kent die depressief is, maar dat je dat niet door hebt. Af en toe iets beter opletten kan dus geen kwaad.

Negatieve gevolgen van een depressie

Het is natuurlijk niet te hopen, maar het kan best zijn dat je een depressie hebt. Hier zul je dan ook flink last van hebben. Het klinkt namelijk erg negatief, zo’n depressie. Iemand die depressief is kan je vertellen dat dit ook zo is.

Het hebben van een depressie brengt namelijk allerlei negatieve gevolgen met zich mee. Al deze negatieve gevolgen zijn dan weer van invloed op hoe je je voelt in het dagelijkse leven. Alles lijkt ineens een stuk minder leuk te zijn.

Bij een depressie kan je last hebben van de volgende dingen:

 • Je voelt je erg somber
 • Je hebt nergens zin in
 • Je voelt je moe
 • Je bent erg onrustig
 • Je voelt je schuldig
 • Je voelt je waardeloos

Als je jezelf herkent in sommige van deze punten, dan is de kans er dat je een depressie hebt. Let wel, we voelen ons allemaal wel eens minder goed. Maar als dit weken of maanden aanhoud dan kan er meer aan de hand zijn dan zomaar een “slechte dag”.

Wat kan je doen tegen een depressie

Het is geen schande om een depressie te hebben. Er zijn namelijk erg veel mensen die hiermee te maken krijgen. Je bent dus zeker niet de enige die er last van heeft. Het is wel belangrijk om er zo snel mogelijk iets aan te doen.

Door structuur te geven aan je dag, actief te zijn en contact te hebben met andere mensen kan je hier al voor zorgen. Er zijn genoeg gevallen waarin gebleken is dat dit helpt. Deze mensen zijn er dan ook op deze manier van af gekomen.

Toch kan het zijn dat dit niet helpt. Het is dan niet nodig om de hoop op te geven. Je kan namelijk nog meer dan genoeg doen. Zo kan je professionele hulp zoeken door bijvoorbeeld te gaan praten met een psycholoog. Door op tijd aan de bel te trekken kan je hopelijk snel weer genieten van je leven!

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair