Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

CrossFit: wat is het en is het wat voor mij?

Wil jij graag gezond leven? Wil je van de overtollige kilo’s afkomen? Of wil je juist jouw spieren sterk en fit houden? In al deze situaties is het aan te raden om voldoende te bewegen. De manier waarop je precies beweegt, is eigenlijk van ondergeschikt belang. Het is vooral van belang dat je überhaupt in beweging gaat komen.

Op welke manier je dit wilt bereiken is volledig aan jou. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een marathon te gaan lopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om allerlei fitnessoefeningen uit te voeren. Met name in de afgelopen jaren is fitness ongekend populair geworden. Ook is CrossFit zeer populair geworden. Lees hier alles over deze vorm van sporten.

Inhoud van dit artikel:

Wat is CrossFit precies?

Voor de totstandkoming van CrossFit moeten we terug naar het jaar 2000. In dat jaar wordt in Santa Cruz (Verenigde Staten van Amerika) CrossFit bedacht. Dit is namelijk niet alleen de naam voor een specifieke vorm van fitness, maar ook de naam van een bedrijf. Een bedrijf dat zich volledig richt op deze vorm van fitness.

Bij deze vorm van fitness draait het om drie facetten:

 • Gewichtheffen: je bent tijdens een CrossFit training veelvuldig met gewichten in de weer. Door met deze gewichten aan de slag te gaan, weet je jouw spieren te versterken.
 • Atletiek: binnen crossfit speelt ook atletiek een cruciale rol. Hoe zich dit precies is een crossfit training verwerkt wordt, is volledig aan jou. Je kunt met atletiek alle kanten op.
 • Gymnastiek: tot slot draait het bij een CrossFit training ook nog om gymnastiek. Je voert tijdens de training eigenlijk allerlei gymnastiek oefeningen uit.

CrossFit staat bekend om het feit dat je je niet op één bepaald aspect gaat richten. Het draait bij de trainingen met name om de combinatie van deze drie elementen. Door deze drie elementen met elkaar te combineren, geniet je van meerdere gezondheidsvoordelen. Het is bovendien niet voor niets dat CrossFit in de afgelopen jaren zó populair geworden is!

Wat zijn de voordelen van CrossFit?

 • De trainingen zijn leuk om te volgen. Een belangrijk voordeel is dat de CrossFit trainingen leuk zijn om te volgen. Dit komt vooral doordat allerlei oefeningen afwisselend uitgevoerd moeten worden.
 • Je traint je lichaam op meerdere manieren. Ook is het dus een groot voordeel dat je jouw lichaam op meerdere manieren gaat trainen. Zo kun je met een CrossFit training gewicht kwijtraken, maar ook spiermassa opbouwen.
 • Bewezen gezondheidsvoordelen. Bovendien is in de afgelopen jaren gebleken dat CrossFit echt meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee brengt.

In Nederland zijn er heel veel CrossFit locaties waarbij je een zogenaamde “Try-out” kunt doen. Je kunt dan een proefles CrossFit volgen om te kijken of het iets voor jou is. Ga dus vooral even langs bij de CrossFit gyms in jou buurt om te kijken of het iets is voor jou!

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair