Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Corona en fitheid; hoe blijf je fit?

De jaren 2020, 2021 en 2022 hebben eigenlijk volledig in het teken van corona gestaan. Dit virus maakte een ongekende intrede in ons land en is eigenlijk niet meer verdwenen. De overheid is bovendien nog steeds aan het struggelen met het aanpakken van dit virus. Welke maatregelen moeten er worden genomen? En hoe kan dit virus het beste aangepakt worden? Dat zijn twee belangrijke vraagstukken voor de overheid.

Iets waar de overheid helaas minder oog voor heeft, is voor de gevolgen van dit virus. Het virus zelf is gevaarlijk, maar dat geldt ook voor de gevolgen waar nu niet naar omgekeken wordt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de psychologische problemen bij mensen? En hoe zit het met de lichamelijke problemen bij mensen? Het is namelijk een feit dat vrij veel mensen last hebben van de zogeheten coronakilo’s maar ook de langdurige naweeën van een infectie.

Een terechte vraag is dan ook hoe je – tijdens corona – fit blijft. Wat kun je er aan doen om fit te blijven? En waar moet je rekening mee houden? Enkele handige tips hieromtrent vind je hieronder.

Inhoud van dit artikel:

Tip 1: eet zo gezond mogelijk

Het coronavirus is een virus dat hard toe kan slaan. Door gezond te eten, kun je jouw weerstand echter perfect in stand houden. Dit betekent dat jouw lichaam als het ware het virus bestrijdt, voordat het virus daadwerkelijk toe kan slaan. Mede hierom doe je er onwijs verstandig aan om zo gezond mogelijk te eten. Ook als je het allemaal eventjes zat bent, is het zaak om gezond te eten. En om voldoende te drinken.

Tip 2: kom in beweging

Daarnaast is het zeer belangrijk om voldoende te bewegen. Het advies is om minimaal een half uur per dag te bewegen. Krijg je dat voor elkaar? Dan is de kans groot dat je fit blijft. Je geeft je lichaam hierbij niet alleen de benodigde beweging, maar ook de benodigde ontspanning. Tijdens het bewegen komen bijvoorbeeld jouw hersenen volledig tot rust; ook dat is zeer wenselijk tijdens deze vervelende periode.

Tip 3: kom zoveel mogelijk buiten

Weet je wat het ook altijd goed doet? Frisse lucht! Het advies is daarom om regelmatig naar buiten te gaan. Je kunt heerlijk buiten even een rondje lopen, met jouw vriend(en) naar het terras of gewoon even op een bankje in het park zitten. Probeer echt even momenten voor jezelf te nemen, zodat je afstand kunt nemen van de vervelende situatie. Want ja, het is een feit dat de gehele coronaperiode voor een vervelende situatie zorgt.

Tip 4: verzorg jezelf goed

Moet je vanuit huis werken? En ben je daarom geneigd om elke dag maar je trainingsbroek aan te doen? Het advies is om jezelf goed te blijven verzorgen. Je voelt je hierdoor beter, je voelt je hierdoor fitter en je hebt het idee dat je ergens nog elke dag je bed voor uitkomt. Dit klinkt wellicht overdreven, maar veel mensen hebben hier echt moeite mee (gehad) tijdens de coronaperiode. Probeer jezelf daarom echt elke dag goed te verzorgen!

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair