Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Strict Press video, uitleg en uitvoering!

Liever op YouTube kijken? Dat kan: https://www.youtube.com/watch?v=cpN5ob82Pj8

Inhoudsopgave

Strict Press: korte uitleg en samenvatting van de oefening

Doel: Armen, schouders, borst, bovenrug

Materiaal nodig: halter met gewichten

Niveau: Gemiddeld

De Strict Press is een van de vele fitness oefeningen waarmee je specifiek de Armen, schouders, borst en bovenrug traint. Je kunt deze oefening met een halter doen maar ook met dumbells.

Stap voor stap instructie

De Strict Press voer je uit met een halter en wat gewichten. In dit artikel gaan wij verder in op de uitvoering van de Bench Press.

 1. Pak de halter vast met je handen iets breder dan schouderbreedte. Plaats je voeten op heupbreedte en zorg dat je benen recht staan.
 1. Houd je rug recht tijdens de gehele beweging.
 2. Duw vervolgens de halter in een rechte beweging omhoog. De halter eindigt met de biceps in lijn met de oren. Je armen en benen gestrekt en je heupen open.
 3. Breng de halter weer terug naar de start positie en herhaal de stappen vanaf stap 2

Strict Press: de spieren en voordelen

De Strict Press richt zich misschien in de eerste plaats op je schouderspieren, maar het is eigenlijk ook ongelooflijk goede oefening voor je bovenlichaam. Niet alleen dat, maar je traint ook je armen, buikspieren en je rompspieren.

Daarnaast is het een van de beste oefeningen voor je schouders. De Strict Press is een allround schouderoefening, wat betekent dat al je schouderspieren worden geactiveerd tijdens het uitvoeren van deze oefening. De meeste schouderoefeningen richten zich op slechts een of twee van je schouderspieren, dus dit is zonder twijfel de beste oefening om je schouders als geheel te trainen.

Strict Press: aandachtspunten en fouten.

Voorkom de volgende meest gemaakte fouten om het optimale te halen uit de Strict Press.

Te veel gewicht gebruiken

Als je te veel gewicht op de halter doet wordt het moeilijk om de oefening in goed uit te voeren. Je gaat dan bijvoorbeeld ook drukken vanuit je tenen, en dat wil je voorkomen. De druk op je schouders en polsen wordt ook te groot. Dit verhoogt ook aanzienlijk het risico op blessures.

Ook worden je pezen en gewrichten te zwaar belast. Concentreer je in plaats daarvan op het voelen van de volledige samentrekking van je spieren met lichtere gewichten!

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair