Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Binnenkant benen trainen

Binnenkant benen trainen

Het trainen van de benen wordt vaak onderschat wat voor een waarde dat kan hebben als top sporter, maar ook gewoon voor de gewone persoon die graag fit en gezond wil blijven. Bij het trainen van je bovenbenen zorg je er namelijk voor dat de klappen die je knieen krijgen namelijk kleiner zijn en daarnaast zorgt dat er ook voor dat je andere oefeningen veel eenvoudiger worden doordat je benen sterker zijn.

Het trainen van de benen is op zichzelf al niet populair en wanneer je dan toch je benen traint dan moet je goed nadenken over welke delen je allemaal zou moeten en/of kan trainen. Een van de delen die je namelijk kan en zou moeten trainen is de binnenkant van de benen. Maar hoe kan je de binnenkant van de benen dan zo goed mogelijk trainen? Welke trainingen kan je volgen om nog betere en sterkere benen te krijgen en dan voornamelijk gericht op de binnenkant? Hieronder lees je meer over de tips die we je geven om jouw benen te trainen, voornamelijk met de focus op de binnenkant.

Inhoud van dit artikel:

2 oefeningen voor de binnenkant van je benen

Lunges

Een van de (leukere) oefeningen om de binnenkant van je benen te trainen zijn lunges, waarbij je in het begin zonder gewicht de oefening uit kan voeren en zodra je benen wat sterker zijn en je de oefening onder controle hebt kan je gewichten toevoegen om het moeilijker voor jezelf te maken en jezelf dus uit te dagen. Met lunges train je je benen volledig, waaronder de binnenkant, hamstring, dijbeen en andere spieren in je benen.

Bulgarian split squat

Een andere training die je kan doen is de bulgarian split squat waarbij je eigenlijk wat meer ervaring zal moeten hebben om die uit te voeren. Je kan deze oefening proberen zonder gewichten en als je je wat zekerder voelt dan kan je beginnen met gewichten. Je zou eventueel ook om ondersteuning kunnen vragen van iemand die ervoor zorgt dat je de training goed doet, dit voorkomt namelijk blessures.

Andere oefeningen om je benen te trainen

Squaten

Squaten mogen we natuurlijk niet in het lijstje vergeten van oefeningen die goed voor je benen zijn en in dit geval dus ook voor de binnenkant van je benen. Het heeft niet de focus op de binnenkant van de benen, maar je traint met het squaten eigenlijk je volledige bovenbenen en ook je onderbenen worden zeker niet vergeten tijdens het squaten.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair