Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Barbell Shrug video, uitleg en uitvoering!

Liever op YouTube kijken? Dat kan: https://www.youtube.com/watch?v=zG9WiR1NYWw

Inhoudsopgave

Barbell Shrug: korte uitleg en samenvatting van de oefening

Doel: Bovenrug, Trapezius(traps)

Materiaal nodig: halter met gewichten

Niveau: Gemiddeld

De Barbell Shrug is een van de vele fitness oefeningen waarmee je specifiek de bovenrug spieren traint. Deze spieren worden ook wel de trapezius of “Traps” genoemd. Ook train je gedeeltelijk je rompspieren en onderarmen.

Stap voor stap instructie

De Barbell Shrug voer je uit met een halter en wat gewichten. In dit artikel gaan wij verder in op de uitvoering van de Barbell Shrug.

1. Pak een halter met wat gewicht aan beide kanten. Plaats je handen nét iets breder dan je schouderbreedte.

2. Zet je voeten iets breder dan je schouderbreedte op de grond. Ga rechtop staan en zet spanning op je romp. Knijp goed in de halter en houd de halter goed vast.

3. Beweeg de halter vervolgens omhoog, maar niet te recht. Zorg dat je de beweging lichtjes naar achteren maakt, naar de achterkant van je oren.

4. Let er op dat het gewicht op je hele voet rust. Niet te veel op je hakken maar ook niet op de bal van je voet of tenen. Houdt je armen zo recht mogelijk gedurende de hele oefening.

5. Zorg tijdens de uitvoering voor een rechte houding.

Barbell Shrug: de spieren en voordelen

De Barbell Shrug is een oefening die wordt gebruikt om de bovenrugspier te ontwikkelen die bekend ook wel bekend staan als de “traps” of trapezius. Deze oefening werkt daarnaast ook bevorderlijk voor een betere houding! Het lijkt een makkelijke oefening, maar hij is genuanceerder dan je misschien denkt.

Primaire spiergroepen:
De trapezius en romboïden worden voornamelijk getraind door het schouderophalen van de halter. Deze spieren bevinden zich in de bovenrug en werken samen om uw schouders te stabiliseren en naar achteren te trekken.

Secundaire spiergroepen:
Tijdens de oefening zet je spanning op je romp om je bovenlichaam te stabiliseren. Hierdoor train je dus ook je rompspieren.

Bovendien verbetert het de kracht van je onderarmen doordat je in de halter knijpt om hem vast te houden.

Barbell Shrug: aandachtspunten en fouten.

Voorkom de volgende meest gemaakte fouten om het optimale te halen uit de Front Squat.

Te veel gewicht gebruiken

Als je te veel gewicht op de halter doet wordt het moeilijk om de oefening in zijn geheel uit te voeren. Je komt dan bijvoorbeeld niet hoog genoeg bij het optrekken van je schouders. Dit verhoogt ook aanzienlijk het risico op blessures.

Ook worden je pezen en gewrichten te zwaar worden belast. Concentreer je in plaats daarvan op het voelen van de volledige samentrekking van je spieren met lichtere gewichten!

Te veel verticale beweging

Men is snel geneigd om de schouders heel recht omhoog op te halen. Om de volle potentie te benutten van de Barbell Shrug is het de bedoeling om je schouders een beetje naar achteren toe op te halen. Dit zorgt voor meer belasting op je trapezius(traps) en hierdoor zullen deze spieren dus beter ontwikkelen.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

    Laat een reactie achter

    Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

    Bedankt voor jouw bijdrage!

    Populair