Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Barbell Bicep Curl video, uitleg en uitvoering!

Liever op YouTube kijken? Dat kan: https://www.youtube.com/watch?v=4n1t4XOXU8E

Inhoudsopgave

Barbell Bicep Curl: korte uitleg en samenvatting van de oefening

Doel: Biceps

Materiaal nodig: halter met gewichten

Niveau: Beginner

De Barbell Bicep Curl is een van de vele fitness oefeningen waarmee je specifiek de biceps traint. Je kunt deze oefening met een halter doen maar ook met dumbells.

Stap voor stap instructie

De Barbell Bicep Curl voer je uit met een halter en wat gewichten. In dit artikel gaan wij verder in op de uitvoering van de Barbell Bicep Curl.

 1. Pak de halter op ongeveer schouderbreedte vast. Ga rechtop staan en zorg voor een rechte houding. Duw je borst naar voren en je schouders naar beneden.
 1. Knijp goed in de halter en houd je ellebogen dicht bij je lichaam.
 2. Beweeg de halter nu omhoog tot het punt waar je het meeste spanning voelt op je spieren. Breng de halter vervolgens rustig, gecontroleerd en met spanning terug naar je heupen. Herhaal vervolgens de beweging.

Barbell Bicep Curl: de spieren en voordelen

De Barbell Bicep Curl richt zich voornamelijk op je biceps. Het is daarom een zeer geschikte oefening om deze spiergroep geïsoleerd te trainen. Je gebruikt deze spieren elke keer dat je iets oppakt, wat je in het dagelijks leven continu doet. Door de Barbell Bicep Curl te doen, bouw je kracht op in de bovenarm en leer je je armspieren correct te gebruiken.

Barbell Bicep Curl: aandachtspunten en fouten.

Voorkom de volgende meest gemaakte fouten om het optimale te halen uit de Barbell Bicep Curl.

Vertrouwen op momentum

Het gebruik van momentum om een ​​Biceps Curl te doen is een van de meest voorkomende fouten. Dit is te herkennen aan het ontbreken van een rechte houding en een zwaaiende beweging tijdens de uitvoering.

Vaak beginnen mensen te vertrouwen op het momentum wanneer ze een te zwaar gewicht kiezen. Of misschien begin je de gewichten meer rond te zwaaien naar het einde van je set, als je vermoeid begint te raken. Dit is op te lossen door simpelweg een lichter gewicht te pakken voor deze oefening.

Deel dit artikel

Like

0

Artikelen die je leuk kan vinden

  Laat een reactie achter

  Jouw email adres wordt niet geplaatst. Verplichte velden zijn gemarkeerd als *

  Bedankt voor jouw bijdrage!

  Populair